Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μελόπιτα Σίφνου


                                
Μελόπιτα χωρίς φύλλο - Σίφνος

Υλικά:
1 κιλό μυζήθρα  γλυκιά  
Φρέσκια
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
7 αυγά
1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ «σπάτε» τη μυζήθρα σε μικρά κομμάτια, προθέτετε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και δουλεύετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια αφράτη γέμιση. Παίρνετε ένα στρογγυλό πυρέξ, το βουτυρώνετε πολύ καλά και πασπαλίζετε τη βάση του με μπόλικο αλεύρι. Ρίχνετε την γέμιση, την στρώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. όταν την βγάλετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζετε με κανέλα. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα. 

(πηγή:.foodreporters.gr)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...