Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Δροσερές καλοκαιρινές αλμυρές τάρτες

Τώρα που το καλοκαίρι κατέφθασε και τα λαχανικά βρίσκονται παντού, προτείνουμε να φτιάξετε αλμυρές τάρτες με κατσικίσιο τυρί, ντομάτα και μπόλικο βασιλικό.


Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο σφολιάτα με 2 φύλλα
6 φέτες από κατσικίσιο τυρί ή ανθότυρο
6 φέτες ντομάτας
μπόλικα φύλλα βασιλικού
αλάτι
ρίγανη
ελαιόλαδο
λίγο σκόρδο σκόνη
ντοματίνια (12-13) κομμένα στα 2
Εκτέλεση:
Κόβετε το κάθε φύλλο σφολιάτας που έχετε ξεπαγώσει από νωρίς σε 32 μέρη, τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί αφού τα έχετε βουτυρώσει και αυτά και τα βάζετε στον φούρνο στους 200-220 C μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα ντοματίνια με τα φύλλα βασιλικού προσθέτοντας: αλάτι, σκόνη σκόρδου, ελαιόλαδο, και λίγη ρίγανη.
Βγάζετε τις σφολιάτες από τον φούρνο και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
Και τώρα ξεκινάει η διακόσμηση:
Σε κάθε κομμάτι σφολιάτας βάζετε:

1.        1 ”χοντρό” κομμάτι κατσικίσιο τυρί ή ανθότυρο για όσους θέλουν λίγα λιπαρά
2.        1 φέτα ντομάτας
3.        1 κουτάλι της σούπας από το μείγμα βασιλικού με ντοματίνια
4.        τέλος ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου όλη την τάρτα
Η τάρτα σας είναι  έτοιμη για σερβίρισμα.


Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το ορεκτικό που θα συναρπάσει τους φίλους και καλεσμένους σας.

(φωτο:williams-sonoma.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...