Λεμονάδα με Τζίντζερ
- 1 κ. ζάχαρη
- 1 κ. νερό
- Ένα τζίντζερ περίπου 5 εκατοστών
- 1 κ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 6 κ. νερού και πάγου
- Λίγες φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Κόβουμε το τζίντζερ σε περίπου 8 μεγάλα κομμάτια. Συνδυάστε τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, και φέτες τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να βεβαιωθούμε ότι έχει διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε σκεπασμένο σε δροσερό μέρος για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου(περίπου 30 λεπτά). Εάν θέλετε, αφαιρέστε τα κομμάτια τζίντζερ. Συνδυάστε το σιρόπι τζίντζερ με το χυμό λεμονιού, το νερό και τον πάγο. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.
Λεμονάδα με Μέντα και Καρπούζι
- 1 κ. ζάχαρη
- 1 κ. νερό
- 1 μικρό ματσάκι μέντα ή δυόσμο, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 1 κ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 6 κ. νερό και πάγο
- 3 κ. καρπούζι κομμάτια
- Λίγες φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Συνδυάζουμε τη ζάχαρη και τη 1 κούπα νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το δυόσμο. Αφήστε σκεπασμένο σε δροσερό μέρος για έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 30 λεπτά). Αφαιρέστε τη μέντα. Πολτοποιήστε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο. Συνδυάστε το καρπούζι, το σιρόπι μέντας, το χυμό λεμονιού, το νερό και το πάγο όλα μαζί. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και επιπλέον φύλλα μέντας.
-πηγή:http://babyglitter.gr-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου