-Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης:
Μπορείτε μ' έναν πολύ εύκολο τρόπο να διατηρήσετε τις πιπεριές Φλωρίνης στο ψυγείο σας για να τις χρησιμοποιείτε όποτε τις χρειάζεστε.
Πολύ απλά:
Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε καλά και τις ψήνετε σε ζεστό φούρνο, ρίχνοντας πάνω τους λίγο ελαιόλαδο για να 'καούν' εξωτερικά. Στη συνέχεια τις βγάζετε από τον φούρνο και τις τοποθετείτε σ ' ένα ταψί το οποίο σκεπάζετε με μια σακούλα. Αφήνετε τις πιπεριές σας να κρυώσουν και έπειτα τις ξεφλουδίζετε και τις τοποθετείτε σε τάπερ ή βάζα με ξίδι. Μ' αυτόν τον τρόπο οι πιπεριές διατηρούνται περισσότερο καιρό, κρατούν τη γεύση και το άρωμά τους και αποτελούν εξαιρετικό συνοδευτικό μεζέ.
-Μανιτάρια:
Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια σας ενώ τα μαγειρεύετε, μπορείτε να τα περιχύσετε στο τηγάνι που τα φτιάχνετε με λίγες κουταλιές από κόκκινο κρασί. Θα τα αφήσετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά με τα υπόλοιπα μπαχαρικά που θα ρίξετε και θα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου