Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Καλοκαιράκι στην Κύθνο!


Το πλοίο φτάνει στο λιµάνι της Κύθνου ανάµεσα στην Κέα και τη Σέριφο και δύο ώρες από το Λαύριο. Η Κύθνος ή Θερµιά µε τα πασίγνωστα λουτρά της. Με ορµητήριο το Μέριχα, το λιµάνι, µπορείς να γυρίσεις όλο το νησί. Στη διαδροµή θα βρεις αµµουδερές παραλίες πριν φτάσεις στη Χώρα, µια παραδοσιακή κυκλαδίτικη πολιτεία, και τα Λουτρά, όπου το µπλε και το λευκό διακόπτεται από τις κατακόκκινες µπουκαµβίλιες. Τελευταίο χωριό της διαδροµής η Αγία Ειρήνη. Από την άλλη µεριά η ∆ρυοπίδα, ο οικισµός της Παναγιάς Κανάλας και ο Άγιος ∆ηµήτριος. 





Η Κύθνος ξεχωρίζει για την ηρεµία της, τα ηλιοβασιλέµατα στον Κάβο του Μάρκου, τα φρέσκα ψάρια, τις παραλίες αλλά και τις εκκλησιές και το περίφηµο κτίριο του Τσίλερ που φιλοξενεί τα Ιαµατικά Λουτρά του νησιού. 







Μια γέφυρα αμμουδιάς συνδέει το νησί Άγιος Λουκάς με τη μεγάλη στεριά, δημιουργώντας δύο παραμυθένιες αγκαλιές. Και βέβαια τέτοιες αγκαλιές δεν μένουν ποτέ άδειες. Κάθε λογής σκάφη ρίχνουν την άγκυρα τους στα σμαραγδένια νερά και αρχίζουν να ίπτανται πάνω από τον πρασινογάλαζο βυθό.





Αξίζει να επισκεφτείτε την Κύθνο!



(πληροφορίες, πηγές:.tourportal,grmyworld.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...