Υλικά:
πιπεριές (πράσινες, κόκκινες Φλωρίνης, ντομάτες, ότι εσείς επιθυμείτε)
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
μισή σκελίδα σκόρδο
άσπρο ρύζι (για κάθε πιπεριά υπολογίζετε 2 κουταλιές της σούπας ρύζι)
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο
σάλτσα ντομάτας
μαϊντανό (1-2 κλωναράκια)
νερό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σ' ένα τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το σκόρδο που έχετε ψιλοκόψει. Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι, το οποίο έχετε καθαρίσει και πλύνει καλά, με τον μαϊντανό και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και σάλτσα ντομάτας, περίπου 3 κουταλιές της σούπας μαζί με 1 κούπα περίπου νερό. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το ρύζι να σιγοβράζει για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Εντομεταξύ έχετε καθαρίσει και πλύνει τις πιπεριές και τις ντομάτες που θα γεμίσετε και τις έχετε τοποθετήσει σ' ένα ταψί. Μόλις μαλακώσει το ρύζι σας, γεμίζετε τις πιπεριές, υπολογίζοντας όπως είπαμε, 2 κουταλιές της σούπας ρύζι για κάθε πιπεριά. Έπειτα κόβετε τις πατάτες, τις οποίες τοποθετείτε στη μέση του ταψιού και αλατοπιπερώνετε ξανά όλο το φαγητό σας πριν το βάλετε στο φούρνο. Τέλος μέσα σε μια κούπα νερό ανακατεύετε σάλτσα ντομάτας, 2 κουταλιές της σούπας και ελαιόλαδο, όσο εσείς επιθυμείτε και περιχύνετε το φαγητό σας πριν το βάλετε στο φούρνο, στους 180 με 200ο C βαθμούς για μια ώρα και κάτι, μέχρι να πάρουν χρώμα οι πιπεριές σας.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου