Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Φτιάχνουμε ''βαριεστημένη'' πίτα

Κάποιοι στο άκουσμα και μόνο της λέξης πίτας, αναστενάζουν και αρχίζουν να αναρωτιούνται:
που να ανοίξω φύλλο τώρα...και πόση ώρα θα μου πάρει και ποιος μαζεύει μετά την κουζίνα!
Η λύση είναι απλή και την βάφτισα ''βαριεστημένη πίτα'', μπορεί να μην έχει φύλλο αλλά είναι γρήγορη και νόστιμη.



Θα χρειαστείτε:
100-150 γρμ. φέτα
100-150 γρμ. κασέρι της αρεσκείας σας
100 γρμ κασέρι που λιώνει, τύπου gouda
3 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2-3 κουταλιές αλεύρι, ανάλογα
λιωμένο βιτάμ για να βουτυρώσετε το ταψί ή τη φόρμα που θα βάλετε την πίτα σας.

Εκτέλεση:
Κόβετε όλα τα τυριά σε μικρά κομματάκια
Σε μια λεκάνη χτυπάτε καλά τα αυγά με το μπέικιν και στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα τυριά. Θα διαπιστώσετε ότι το μείγμα είναι λίγο νερουλό, οπότε ρίχνετε κατά προσέγγιση λίγο αλεύρι όχι για να δέσει καλά το μείγμα, απλά για να μην είναι τόσο νερουλό.
Βουτυρώνετε τη φόρμα (προτιμώ να φτιάχνω αυτήν την πίτα σε αντικολλητική φόρμα), πασπαλίζετε πάνω στο βιτάμ λίγο αλεύρι και ρίχνετε το μείγμα της πίτας σας. Πριν βάλετε την πίτα στον φούρνο, τη ραντίζετε με όσο λιωμένο βιτάμ σας έμεινε.
Η πίτα χρειάζεται περίπου 15-20 λεπτά για να γίνει στους 200-220 βαθμούς.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...