Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

O παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα

Σε υψόμετρο 440 περίπου μέτρων στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα. Ένας οικισμός που ουσιαστικά έχει ερημώσει από μόνιμους κατοίκους από τη δεκαετία του 1950 και λειτουργεί πλέον με καθημερινούς επισκέπτες και τουρίστες που ανεβαίνουν την πλαγιά του Ολύμπου για να απολαύσουν τη μαγευτική θέα που απλώνεται μπροστά στα μάτια τους. 

Τα παλιά σπίτια του οικισμού έχουν μεταμορφωθεί σε εξαιρετικούς ξενώνες, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια διαμονή με πολλές και προσεγμένες ανέσεις. 

Η φύση γύρω σας θα σας ηρεμήσει ενώ το πρωινό ξύπνημα θα σας κάνει να αναπολήσετε ίσως τα παιδικά σας χρόνια, καθώς ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, αν ανοίξετε τα παράθυρα του δωματίου, όπου διαμένετε, το πρώτο πράγμα που θα ''γαργαλίσει'' τη μύτη σας είναι ξύλο που καίει και φρυγανισμένο ψωμί!

Γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια με λουλούδια τριγύρω, μία-δύο ταβέρνες και ένα μεγάλο ''παραδοσιακό καφενείο'' για αν απολαύσετε τον καφέ σας. Και ενώ θα σκεφτείτε ότι μπορείτε να πάτε στον οικισμό του Π. Παντελεήμονα για να ξεκουραστείτε σας ενημερώνω ότι τα νυχτερινά γλέντια μπορεί να σας βγάλουν λίγο από το πρόγραμμα.
Πανσέληνος στον Π. Παντελεήμονα.

Επισκέπτοντας τον Π. Παντελεήμονα μπορείτε να συνδυάσετε και βουνό και θάλασσα.Η διαμονή σας το καλοκαίρι στον οικισμό μπορεί να συνδυαστεί και με μπάνιο στη θάλασσα, καθώς αυτή απέχει μόνο 15 λεπτά με το αυτοκίνητο και έχει εξαιρετική θέα το κάστρο του Παντελεήμονα.

Στον Π. Παντελεήμονα έχει αρκετούς ξενώνες για να επιλέξετε αυτόν που θα σας ευχαριστήσει. Εγώ προσωπικά επέλεξα τον παραδοσιακό ξενώνα ''Πλειάδες'' (http://www.pliades.gr/) και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη με τη φιλοξενία και τις παροχές που μας προσέφερε. Μην ξεχάσετε να πιείτε ελληνικό καφέ με το μοναδικό πρωινό που προσφέρουν οι ιδιοκτήτες.








Καλό ταξίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...