Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μαγειρεύω ψητά



Υλικά:
3 μεγάλα κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
πιπεριές κόκκινες και πράσινες
καρότα
σάλτσα ντομάτας
1 μικρό κρεμμυδάκι
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι 
ρίγανη
κομματάκια από τυρί φέτα
κομμάτια από στήθος κοτόπουλου

Εκτέλεση:
Αφού έχετε πλύνει όλα τα λαχανικά σας, τα κόβετε σε μεγάλες ροδέλες και τα αλατίζετε καλά.  Προσοχή τις πιπεριές δεν τις κόβετε, τις αφήνετε ως έχουν. Στη συνέχεια τα βάζετε στο γκριλ με μια λαδόκολλα από κάτω ή στην ψησταριά σας μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν χρώμα. Μόλις γίνουν τα λαχανικά σας βάζετε στην ψησταριά να κομμάτια από το στήθος κοτόπουλο, το οποίο έχετε πλύνει πολύ καλά και έχετε πασπαλίσει με αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα με την οποία θα περιχύσετε τα λαχανικά σας. Σ' ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι και μόλις μαλακώσει ρίχνετε ένα κουτάκι σάλτσα ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα σας ρίχνεται τα κομμάτια της φέτας για να θέσει.
Σερβίρετε, βάζοντας το στήθος κοτόπουλο σε μια πιατέλα γαρνίροντας με φέτες λεμονιού και τα λαχανικά σας σε μια δεύτερη πιατέλα πάνω στα οποία περιχύνετε τη σάλτσα ντομάτας.
Ελληνικά και μεσογειακά!
                                                                                   Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...