Ρεβίθια :
Υλικά:
1/2 κιλό ρεβίθια
ελαιόλαδο (4-5 κουταλιές στης σούπας)
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 τριμμένο μεγάλο κρεμμύδι
σέλινο ψιλοκομμένο, αν επιθυμείτε
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε από το βράδυ τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, προσθέτοντας λίγο αλάτι ή ένα κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε καλά με νερό και τα βάζετε στην κατσαρόλα με το νερό να καλύπτει τα 3/4 της κατσαρόλας.
Μόλις αρχίσουν και βράζουν καθαρίζετε και πετάτε τον
αφρό που έχει σχηματιστεί. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο και αφήνετε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά
μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και να χυλώσει το ζουμί.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου