Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Εύκολη συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια...




Υλικά:
40 γρμ. φρέσκια μαγιά
1 μικρό στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι για να καβουρδίσετε το σουσάμι
4 αυγά
1/2 κουτάλι του γλυκού αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
αλεύρι, μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη αλλά να μην κολλάει

Για το ράντισμα:
σουσάμι
ζάχαρη
κανέλα

Εκτέλεση:
Λιώνετε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα σε μια λεκανίτσα το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα με τη μαγιά, ανακατεύοντας καλά. Έπειτα ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά, ζυμώνοντας, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας. Έπειτα την αφήνετε να φουσκώσει για 2 ώρες, σκεπασμένη με μια πετσέτα. Μετά τις 2 ώρες ανοίγετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο και μακρόστενο φύλλο το οποίο ραντίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι, ζάχαρη και κανέλα. Διπλώνετε και ραντίζετε διαρκώς μέχρι να φτιάξετε ένα τετράγωνο κομμάτι ζύμης. Στη συνέχεια βάζετε το κομμάτι της ζύμης όπως είναι, σε βουτυρωμένο ταψί, το ανοίγετε λίγο με τα χέρια σας και το αφήνετε να ψηθεί για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Πριν βάλετε τη ζύμη για ψήσιμο την αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και ρίχνετε λίγο ακόμη σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...