Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Φτιάξτε τούρτα cookies γίγας

Φτιάξτε τούρτα cookies γίγας


COOKIES  ΓΙΓΑΣ ΤΟΥΡΤΑ

Της Ντίνας Νικολάου 
Προετοιμασία: 30 λεπτά  Ψήσιμο:20 λεπτά  Υλικά για 1 τουρτίτσα 20- 22  εκ .διάμετρο
Για τα cookies 
225 γρ.flora soft
400  γρ. ζάχαρη
2  αυγά
2 βανίλιες  (κάψουλα)  ή 2 κ.σ βανίλια υγρή
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 κ.σ κακάο σε πούδρα (καλής ποιότητας )
75  γρ. σταγόνες σοκολάτας 
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ

Για τη κρέμα 
115 γρ. flora soft
250 γρ. ζάχαρη άχνη
225 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
115 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (60 % κακάο)
75 γρ. καραμελάκια πολύχρωμα (smarties  mini)

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC  βαθμούς. Στρώνουμε 2 φόρμες με αποσπώμενο πάτο (20 εκ. διαμέτρου) με αντικολητικό χαρτί. Χτυπάμε στο μίξερ το flora με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Όταν αποκτήσουμε ένα μίγμα ομοιογενές προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ,το κακάο, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Μοιράζουμε το μίγμα στις 2 φόρμες. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα μπισκότα  γίγας να κρυώσουν. Τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε πάνω σε δύο σχάρες.

Για τη κρέμα χτυπάμε το flora με τη ζάχαρη άχνη και μετά προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί.
Απλώνουμε τη μισή δόση της κρέμας πάνω στο πρώτο μπισκότο. Σκεπάζουμε με το δεύτερο. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Στολίζουμε με τα πολύχρωμα καραμελάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όταν τα πολλά λόγια είναι περιττά...

Κάποιες φορές μια φράση σ' ένα μήνυμα, σ' ένα  κομμάτι χαρτί ή σ' έναν τοίχο, αρκεί για να εκφράσει τα πάντα... ...